LAHDEN PALOMIESTEN YHDISTYS

SÄÄNNÖT

LOMAOSAKKEIDEN KÄYTTÖ


Päivitetty: 2020-12-03


I YLEISTÄ

1. Lahden palomiesten yhdistys omistaa Kuusamossa Rukan (Liekkimaja) sekä Nilsiän Tahkovuoren (Sivuasema) alueilla lomaosakkeet.
2. Lomaosakkeet on tarkoitettu ensisijaisesti Lahden palomiesten yhdistyksen jäsenten
lomanviettopaikoiksi. Käyttöoikeus osakkeisiin on yhdistyksen jäsenillä perheineen (samassa
taloudessa asuvat).
3. Lomaosakkeita voidaan vuokrata myös pelastuslaitoksen muulle henkilökunnalle sekä muille
ulkopuolisille henkilöille (esim. perheenjäsenet, jotka eivät asu samassa taloudessa), mikäli yhdistyksen jäsenet eivät ole ko. jaksoa varanneet neljää viikkoa ennen jakson alkamista.
4. Lemmikkieläinten vienti lomaosakkeisiin on sallittu.

II VARAUSMENETTELY
1. Varaus voidaan tehdä seitsemän 7 vuorokauden pituiseksi ajaksi siten, että varaus alkaa perjantaina klo 14.00 ja päättyy seuraavana perjantaina klo 14.00. 
2. Varauksen voi tehdä aikaisintaan 6 kk ennen varausjakson alkua.
3. Samalla henkilöllä ei voi olla varausta molempiin lomaosakkeisiin samalle ajankohdalle.
4. Varauksen vahvistaa kyseisen lomaosakkeen mökki-isäntä. Varaukset pyritään vahvistamaan kahden viikon sisällä varuksesta. Kun varaus on vahvistettu, se merkitään yhdistyksen nettisivulla olevaan varauskalenteriin, eikä kyseiselle ajankohdalle voi enää sen jälkeen tehdä toista varausta. 
5. Mikäli samalle viikolle on tehty useampia varauksia, suoritetaan valinta arpomalla. Etusija on kuitenkin aktiivipalveluksessa olevilla jäsenillä. Arpomisen suorittaa hallituksen nimeämä toimikunta.
6. Neljää viikkoa aikaisemmin varaamatta jääneelle jaksolle voidaan varata myös yksittäisiä vuorokausia.
7. Varauskalenteri on palomiesten yhdistyksen Internet-sivuilla, missä myös tiedotetaan lomaosakkeita koskevista muutoksista.
8. Varaus yhdistyksen jäsenhinnalla edellyttää vähintään puolen vuoden mittaista yhdistyksen jäsenyyttä.
9. Lomaosakkeiden käyttäjistä pitää kirjanpitoa rahastonhoitaja.

III VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT

1. Käyttömaksut hyväksytään yhdistyksen kokouksessa. Maksu on kiinteä eikä riipu henkilölukumäärästä. Käyttömaksulla katetaan lomaosakkeen käyttökustannuksia, eikä maksuilla tavoitella voittoa. 
2. Varaus on maksettava 30 vrk ennen varausjakson alkamista. Mikäli jakson alkamiseen on alle 30 vrk,  varaus on maksettava seitsemän (7) vuorokauden kuluessa varauksen vahvistamisesta.
3. Varauksen peruuntuessa vähintään 30 vrk ennen varattua aikaa ei peruutusmaksua peritä. Varauksen peruuntuessa alle 30 vrk ennen varattua aikaa muun syyn kuin lääkärintodistuksella osoitetun sairauden vuoksi, peritään käyttömaksusta laskettava 50 % peruutusmaksu. Jos käyttöoikeus voidaan siirtää toiselle varaajalle hinnaston mukaisella täydellä hinnalla, ei peruutusmaksua kuitenkaan peritä.
4. Avaimen saa kuittausta vastaan Paavolan pelastusaseman kanttiinista, jonne avain myös palautetaan. Mikäli jollakin on tarve saada avain ennen varausviikon alkamista tai vastaavasti ei voi palauttaa välittömästi viikon päätyttyä, on tästä poikkeavasta menettelystä sovittava mökki-isännän kanssa.


IV VARUSTUS
1. Lomaosakkeet ovat sähkölämmitteisiä, samoin saunat. Osakkeissa on sähköliesi, jääkaappi,
astianpesukone, pyykinpesukone, kuivauskaappi, kahvinkeitin, silitysrauta, pölynimuri, vedenkeitin ja mikroaaltouuni. Muu varustus selviää erillisestä luettelosta.
2. Vuodepaikkoja on Rukalla varapatja mukaan lukien kuusi (6) ja Tahkolla kahdeksan (8).
3. Lakanat, tyynyliinat ja pyyhkeet sekä tarvitsemansa pesuaineet on jokaisen vietävä itse.
4. Takkapuista jokainen huolehtii itse siten, että pois lähdettäessä puunkantoteline on täysi.


V VARAAJAN TEHTÄVÄT
1. VARAAJA EI SAA LUOVUTTAA TAI VUOKRATA KÄYTTÖOIKEUTTA EDELLEEN.
2. Varaaja vastaa lomaosakkeen asianmukaisesta käytöstä ja siivouksesta. Varaajan tulee huolehtia siitä, että tilat jätetään käytön jälkeen asianmukaiseen kuntoon. Huoneiston siivoamisessa tarvittavaa yleispesuainetta löytyy siivouskomerosta ja pesuaineen loppuessa kukin hankkii uutta, saaden kuittia vastaan yhdistykseltä korvauksen.
3. Mikäli siisteyden ylläpito on laiminlyöty, voidaan varaajalta periä ylimääräinen maksu (siivousmaksu) sekä kieltää uusi varaus.
4. Mikäli kalustoa on hävinnyt tai rikkoutunut, tulee asiasta ilmoittaa lomaosakkeen mökki-isännälle.
Varaajan tulee ilmoittaa kaikista lomaosakkeessa havaitsemistaan vioista ja rikkoutumisista isännälle. Kiireellistä korjausta vaativista vioista tulee ilmoittaa myös huoltomiehelle. Yhteystiedot löytyvät huoneistossa olevasta kansiosta.
5. Varaaja vastaa aiheuttamastaan häiriöstä ja rikkoutuneesta omaisuudesta, mikäli rikkoutuminen ei aiheudu normaalista käytöstä.
6. Mikäli varaajalla on suorittamatta maksuja yhdistykselle, voi uuden varauksen tehdä vasta, kun kaikkimaksut on suoritettu.


UUDEN VUORON SAAMINEN EDELLYTTÄÄ NUHTEETONTA KÄYTTÄYTYMISTÄ!